Lams­ko­te­let­ten met mun­t­erw­ten

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 1 teen knoflook fijn en meng met 25 ml olie, het komijnzaad, de rozemarijn en peper. Wrijf de lamskoteletten in met dit mengsel en laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Snijd 2 tenen knoflook in plakjes en kook met de erwten 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  3. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrooi de lamskoteletten met zout en rooster 6 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie of een deksel.
  4. Doe ondertussen de munt in een maatbeker of de beker van de staafmixer en voeg 75 ml olie en de erwten toe. Maal met de staafmixer tot puree en meng de azijn, peper en zout erdoor. Serveer bij de lamskoteletten.
video

Bar­be­cue­ën

Instructievideo - 02:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 53 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.