Lams­ko­te­le­tjes

Peterselie, dille en basilicum geven dit gerecht een frisse touch.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
argentijns hoofdgerecht Peterselie, dille en basilicum geven dit gerecht een frisse touch. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de knoflook met het zeezout in de vijzel en maal tot puree. Snijd de peterselie, dille en de blaadjes van het basilicum fijn en voeg toe. Vijzel tot een pasta. Doe in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng 4 el olie, de kappertjes en bosui erdoor.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg toe aan de salsa. Pers de citroen uit. Breng de salsa op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de lamskoteletten met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril ze 3 min. en keer halverwege. Serveer met de salsa verde.

combinatietip:

Lekker met gepofte aardappel en een frisse salade met RucolaCress

video

Al­ler­han­de lo­ves lams­ko­te­le­tjes

Allerhande loves - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Lamskoteletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­ko­te­le­tjes

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl grof zeezout
  • 20 g platte peterselie
  • 15 g dille
  • 15 g basilicum

Doe de knoflook met het zeezout in de vijzel en maal tot puree. Snijd de peterselie, dille en de blaadjes van het basilicum fijn en voeg toe.

2
2
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 50 g kappertjes
  • 3 bosuitjes

Vijzel tot een pasta. Doe in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng 4 el olie, de kappertjes en bosui erdoor.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4

Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg toe aan de salsa.

5
5
  • 1 citroen

Pers de citroen uit. Breng de salsa op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 lamskoteletten
  • 1 el extra vierge olijfolie

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de lamskoteletten met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7

Gril ze 3 min. en keer halverwege. Serveer met de salsa verde.

combinatietip:

Lekker met gepofte aardappel en een frisse salade met RucolaCress

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.