Len­te­cous­cous met gei­ten­kaas

(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 193

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, de komijn en geelwortel door. Schenk er het kokende water bij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
  2. Kook ondertussen de doperwtjes in 4 min. beetgaar. Giet af en voeg toe aan de couscous. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en de munt fijn. Voeg de abrikozen samen met de munt toe. Pers de limoen uit en voeg het limoensap en de olie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de couscous en serveer.

variatietip:

Je kunt ook tuinerwten uit de diepvries gebruiken. Verkort de kooktijd dan met 1 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 106 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lentecouscous met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­cous­cous met gei­ten­kaas

1
1
  • 300 g couscous
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)

Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, de komijn en geelwortel door.

2
2
  • 250 ml kokend water

Schenk er het kokende water bij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

3
3
  • 400 g verse doperwten

Kook ondertussen de doperwtjes in 4 min. beetgaar. Giet af en voeg toe aan de couscous.

4
4
  • 250 g gedroogde abrikozen zonder pit
  • 15 g munt

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en de munt fijn. Voeg de abrikozen samen met de munt toe.

5
5
  • 1 limoen
  • 5 el olijfolie

Pers de limoen uit en voeg het limoensap en de olie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 150 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas over de couscous en serveer.

variatietip:

Je kunt ook tuinerwten uit de diepvries gebruiken. Verkort de kooktijd dan met 1 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.