Groen­te­schuit­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes in de ingevette ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd ze in stukjes. Verwijder de stronk van de venkelknol en snijd in dunne partjes. Kook de sperziebonen, venkel en bloemkool 5 min. in water met zout en de azijn. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  3. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Verdeel de sperziebonen, venkel, bloemkool en komkommer over de 4 schuitjes paprika. Verdeel de balletjes en de rijst over 4 borden. Zet op elk bord een schuitje. Lekker met curry als dip voor de groenten.

Tip:

Plakjes komkommer kunt u meegeven in de lunchtrommel, de rest van de bloemkool kunt u verwerken in een quiche. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.