Zoe­te cous­cous­sa­la­de

Picknick proof met zomer frisse mango en limoen!

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Picknick proof met zomer frisse mango en limoen! 4 personen
2 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de mangostukjes ontdooien en snijd de winterpeen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Doe de blokjes samen met de couscous in een ruime schaal en meng er de kaneel, het kerriepoeder en zout door. Schenk het kokende water erbij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen boven de couscous. Pers de vrucht uit en roer het sap door de couscous. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Schep de bietjes, mango en kipreepjes door de couscous en serveer.

variatietip:

De rest van de kipreepjes is lekker op een pizza met spinazie.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Zoete couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te cous­cous­sa­la­de

1
1
  • 250 g mangostukjes
  • 250 g winterpeen

Laat de mangostukjes ontdooien en snijd de winterpeen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 300 g couscous
  • 1 tl kaneel
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl zout

Doe de wortel samen met de couscous in een ruime schaal en meng er de kaneel, het kerriepoeder en zout door.

3
3
  • 500 ml kokend water

Schenk het kokende water erbij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen boven de couscous. Pers de vrucht uit en roer het sap door de couscous.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 500 g gekookte bieten

Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

6
6
  • 300 g kipreepjes gerookt

Schep de bietjes, mango en kipreepjes door de couscous en serveer.

variatietip:

De rest van de kipreepjes is lekker op een pizza met spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.