Ker­rie­kluif­jes en bo­nen-kaas­sa­la­de

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kipkluifjes met het kerriepoeder en peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de kipkluifjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 8 min. in water met zout beetgaar.
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de aardappelpartjes in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  4. Giet de sperziebonen af en spoel onder stromend water koud. Meng ze in een schaal met 3 el olie en de azijn. Schep de kaas, tuinkers en peper en zout erdoor.
  5. Schep de aardappelpartjes en kipkluifjes op 4 borden en serveer met de bonen-kaassalade.

Tip:

De rest van de tuinkers smaakt lekker in soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.