Fris­se sla­stamp met ei

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard.
  2. Scheur het blad van de kropsla grof. Pel de eieren en snijd in parten.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de puree­stamper tot een grove puree. Schep de crème fraîche, kropsla en veldsla erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erbij en schep door. Breng op smaak met peper en zout en warm op laag vuur nog 1 min. door.
  4. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de eieren.

Tip:

Kruidig tintje: wat fijngesneden bieslook over de stamppot!

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.