Rijk­be­leg­de groen­te­bur­ger

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en doe in een schaal. Bestrooi met wat zout. Breng de azijn in een steelpan aan de kook en schenk over de komkommer. Schep om en laat 15 min. onafgedekt staan.
  2. Snijd ondertussen de selderij fijn en meng met de yoghurt en augurk. Houd apart.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de groenteburgers met de olie en gril ze 4 min. Keer regelmatig. Laat de komkommer uitlekken en meng met het yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg de 4 onderste helften met wat sla, komkommermengsel, een burger, wat sla, komkommermengsel, een burger, uiringen en de tomaat. Bestrooi met de tuinkers en leg de andere helften van de broodjes erop. Verdeel over 4 borden en serveer direct.

Tip:

Meng de rest van de komkommer, selderij en kropsla met wat olie en azijn voor een eenvoudige salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rijkbelegde groenteburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­be­leg­de groen­te­bur­ger

1
1
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en doe in een schaal. Bestrooi met wat zout.

2
2
  • 100 ml wittewijnazijn

Breng de azijn in een steelpan aan de kook en schenk over de komkommer. Schep om en laat 15 min. onafgedekt staan.

3
3
  • 2 takjes selderij
  • 4 snackaugurken
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Snijd de selderij fijn en de augurk in kleine blokjes en meng met de yoghurt. Houd apart.

4
4
  • 8 groenteburgers
  • 2 el olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk de groenteburgers met de olie en gril ze 4 min. Keer regelmatig.

5
5

Laat de komkommer uitlekken en meng met het yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 4 meergranen vloerkadetten

Snijd de broodjes horizontaal doormidden.

7
7
  • ½ kropsla
  • 1 rode ui
  • 4 trostomaten

Snijd de ui in dunne ringen en de tomaat in plakjes. Beleg de 4 onderste helften met een burger, wat sla, komkommermengsel uiringen en de tomaat.

8
8
  • 1 bakje tuinkers

Bestrooi met de tuinkers en leg de andere helften van de broodjes erop. Verdeel over 4 borden en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.