Azi­a­ti­sche noe­del­sa­la­de met bief­stuk en sper­zie­bo­nen

Spice it up!

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Spice it up! 2 personen
4 102

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Pers de tenen knoflook. Rasp de gember en meng met de rode peper, sojasaus, olie en knoflook. Marineer de biefstuk 10 min. in de helft van het mengsel.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstuk op middelhoog vuur 4 min. Keer halverwege. Verdeel de sperziebonen, noedels, de rest van het pepermengsel en de tomaten over 4 diepe borden. Leg de biefstuk erop.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.150 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische noedelsalade met biefstuk en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche noe­del­sa­la­de met bief­stuk en sper­zie­bo­nen

1
1

Breng 2 ruime pannen met water aan de kook.

2
2
  • 1 rode peper

Was ondertussen de rode peper, verwijder de steelaanzet, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 1 el olijfolie

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Meng de gember met de rode peper, knoflook, sojasaus en olie.

4
4
  • 275 g biefstukken

Snijd de biefstuk in stukjes en marineer 10 min. in de helft van het mengsel.

5
5
  • 200 g sperziebonen

Was ondertussen de sperziebonen, verwijder de steelaanzet maar laat het puntje zitten.

6
6
  • 125 g eiermie

Voeg als het water kookt de sperziebonen en eventueel wat zout toe. Kook in 9 min. beetgaar. Kook de eiermie in de andere pan in 5 min. beetgaar.

7
7

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de biefstuk op middelhoog vuur 4 min.

8
8
  • 250 g cherrytomaten

Giet de sperziebonen en eiermie af en spoel onder koud stromend water. Halveer de tomaten en schep om met de sperziebonen.

9
9

Verdeel de noedels over diepe borden en schep de biefstuk en de rest van het pepermengsel erop. Verdeel de sperziebonen en tomaten ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.