Bul­gur­sa­la­de

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 153

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tuinerwten ontdooien. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika met de koriander op middelhoog vuur 10 min. Laat iets afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd de muntblaadjes en peterselie fijn. Meng de bulgur met de paprika, rozijnen, tuinerwten, bosui, munt, peterselie en verkruimel de kaas erover. Breng op smaak met peper en zout.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bulgursalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur­sa­la­de

1
1
  • 450 g extra fijne tuinerwten
  • 275 g bulgur
  • 2 rode paprika's

Laat de tuinerwten ontdooien. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika met de koriander op middelhoog vuur 10 min. Laat iets afkoelen.

3
3
  • 3 bosuitjes
  • 15 g munt
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd de muntblaadjes en peterselie fijn.

4
4
  • 100 g rozijnen
  • 150 g witte kaas

Meng de bulgur met de paprika, rozijnen, tuinerwten, bosui, munt, peterselie en verkruimel de kaas erover. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.