Brui­sen­de ro­sé­cock­tail

  • drankje met alcohol
  • 6 stuks
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol 6 stuks
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsmachine
  • meloenbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Suiker met 2 dl mineraalwater aan de kook brengen. Laten koken totdat suiker helemaal is opgelost. In ca. 5 minuten op hoog vuur tot helft inkoken. Pan van vuur nemen en de suikersiroop iets laten afkoelen. Rosé en rest van mineraalwater erdoor roeren. Mengsel in ijsmachine scheppen en 35 minuten draaien totdat het ijs is. In diepvries bewaren.
  2. Kleine bolletjes uit rosé-ijs scheppen. In zes flûtes elk 6 bolletjes ijs doen. Munt (en rozenblaadjes) over glazen verdelen. Op ijsbolletjes voorzichtig mousserende wijn schenken. Lange lepels in glazen zetten.

Tip:

U kunt het ijs ook zonder ijsmachine maken. Schep het mengsel in plaats van in een ijsmachine in een diepvriesdoos. Zet het onafgedekt in de diepvries. Laat het in ca. 5 uur bevriezen. Schep het ijs elk uur met een vork door om kristalvorming te voorkomen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • koolhydraten 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.