Pan­nen­koek­taartje met ho­ning-va­nil­le­si­roop

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 6 personen
4 64

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snijd het vanille sokje open en laat met honing en 1/2 dl water ca. 5 minuten koken. Hak intussen de pecannoten grof. Schraap met mesje vanillemerg uit stokje en roer door honing. Vet de springvorm in en leg pannenkoek op de bodem. Bestrijk met 1/5 van honingmengsel en bestrooi met 1/5 van pecannoten. Dek af met pannenkoek. Herhaal dit tot pannenkoeken op zijn en eindig met honing en rest van pecannoten. Bak taartje 10 à 15 minuten in midden van voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en snijd in 6 parten. Schep yoghurt en serveer er apart bij.

Tip:

Dit taartje kan van tevoren worden bereid en warm of koud worden gegeten. Eventueel nog even verwarmen in magnetron of oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­nen­koek­taartje met ho­ning-va­nil­le­si­roop

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2
2
  • 1 vanillestokje
  • 6 el acaciahoning
  • 60 g pecannoten

Snijd het vanille sokje open en laat met honing en 1/2 dl water ca. 5 minuten koken. Hak intussen de pecannoten grof. Schraap met mesje vanillemerg uit stokje en roer door honing.

3
3
  • 300 g pannenkoekjes

Vet de springvorm in en leg pannenkoek op de bodem. Bestrijk met 1/5 van honingmengsel en bestrooi met 1/5 van pecannoten. Dek af met pannenkoek. Herhaal dit tot pannenkoeken op zijn en eindig met honing en rest van pecannoten.

4
4
  • 300 g Griekse yoghurt

Bak taartje 10 à 15 minuten in midden van voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en snijd in 6 parten. Schep yoghurt en serveer er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.