Kal­koen met ai­oli

Spaans genieten met deze heerlijke dip. Liefst met een glaasje wijn erbij.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht Spaans genieten met deze heerlijke dip. Liefst met een glaasje wijn erbij. 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen. Snijd de kalkoen in 12 plakken (3 stuks per persoon). Meng door het botermengsel en laat 15 min. afgedekt staan (de boter stolt weer, maar dat mag).
  2. Besprenkel de bosui en de puntpaprika met de olie. Rooster de kalkoen en de puntpaprika in 6 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min.
  3. Snijd ondertussen de knoflook zeer fijn. Meng de citroenmayonaise met de knoflook en het paprikapoeder. Serveer de kalkoen met de aioli in een apart schaaltje.
video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 5 g
Tags

Kalkoen met aioli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen met ai­oli

1
1
  • ½ citroen
  • 40 g roomboter

Pers de citroen uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen.

2
2
  • 400 g kalkoenfilets

Snijd de kalkoen in 12 plakken (3 stuks per persoon). Meng door het botermengsel en laat 15 min. afgedekt staan (de boter stolt weer, maar dat mag).

3
3
  • 6 bosuien
  • 1 zakje puntpaprika
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de bosui en de puntpaprika met de olie.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4

Rooster de kalkoen en de puntpaprika in 6 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo

02:53 min.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el citroenmayonaise
  • 1 tl paprikapoeder

Snijd ondertussen de knoflook zeer fijn. Meng de citroenmayonaise met de knoflook en het paprikapoeder.

6
6

Serveer de kalkoen met de aioli in een apart schaaltje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.