Groen­ten met to­ma­ten­sal­sa

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm. Bestrooi ruim met het zout en laat 30 min. staan. Snijd de courgette in schuine plakken van 1 cm.
  2. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng in een kom met de kappertjes, rode ui en 3 el olie. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de vrucht uit en voeg het sap toe. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Spoel de plakken aubergine schoon onder de kraan. Dep droog met keukenpapier en bestrijk de aubergine en courgette met 2 el olie. Rooster in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de groenten op een schaal en serveer de tomatensalsa er apart bij. Besprenkel naar smaak met olie en wat extra basilicumblaadjes.

Tip:

Lekker met een uitgelekt blikje tonijn (185 g).

video

Groen­ten gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:32 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.