Ge­pof­te aard­ap­pel

Gepofte aardappel is een echte traktatie. Voor welke topping kies jij?

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Gepofte aardappel is een echte traktatie. Voor welke topping kies jij? 4 personen
2 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer regelmatig.
  2. Prik ze na 30 min. in met een vork. Als deze er makkelijk in- en uitgaat, zijn de aardappelen gaar. Verwijder voorzichtig het folie (warm!) en snijd de aardappelen aan de bovenkant in. Vul ze met 1 van onderstaande toppings.

Tip:

Gebruik bij voorkeur kruimige aardappelen voor die losse structuur. Maar vastkokende aardappelen kunt u ook prima poffen.

Tip:

3x toppings van 2 ingredienten. 1. Meng: zure room met bieslook. 2. Meng groene pesto met roomboter. 3. Meng pancetta (spek) met mayonaise.

video

Aard­ap­pel pof­fen op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 4 g
Tags

Gepofte aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pel

1
1
  • 4 grote kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie.

2
2

Leg de aardappelen in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer regelmatig.

3
3

Prik ze na 30 min. in met een vork. Als deze er makkelijk in- en uitgaat, zijn de aardappelen gaar.

4
4

Verwijder voorzichtig het folie (warm!) en snijd de aardappelen aan de bovenkant in. Vul ze met een topping.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.