Ge­gril­de mais

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tapasprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder van de maiskolven het blad en snijd de onderkant eraf. Kook de mais 15 min. in water met zout gaar. Laat afkoelen en halveer.
  2. Bestrijk met de olijfolie en rooster ze 10 min. Keer regelmatig.
  3. Bestrijk met de roomboter en bestrooi met wat zout. Snijd de mais in stukken en steek er een tapasprikker in.
video

Maiskol­ven gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 19 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.