Aard­ap­pel bar­be­cue­sa­la­de

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen de krieltjes schoon en halveer. Kook de halve krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Meng de mayonaise met de mosterd. Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Besprenkel de appel met het citroensap. Meng de aardappelen met de mosterdmayonaise en bedek met de appelplakjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Aardappel barbecuesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel bar­be­cue­sa­la­de

1
1
  • 500 g krieltjes

Boen de krieltjes schoon en halveer. Kook de halve krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.

2
2
  • 3 el mayonaise
  • 1 el grove Zaanse mosterd
  • 1 friszure appel
  • 1 el citroensap

Meng de mayonaise met de mosterd. Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Besprenkel de appel met het citroensap.

3
3

Meng de aardappelen met de mosterdmayonaise en bedek met de appelplakjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.