Wit­te cho­co­la­de-nou­gat­par­fait

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 179

Ingrediënten

Keukenspullen
  • timbaaltjes
  • vershoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breek in een vuurvaste kom de chocolade. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Klop de slagroom lobbig (dus niet stijf). Schep de chocolade, de slagroom en de nougatstukjes door elkaar en schep de massa in schaaltjes. Dek af met vershoudfolie en laat in de diepvries in 3 uur bevriezen. Laat de mangoschijfjes in een zeef uitlekken. Neem de bakjes met parfait uit de diepvries. Dompel de onderkant en zijkant van de bakjes in heet water, snijd eventueel ijs aan de randen los met een mesje. Leg borden op de bakjes, keer ze om en laat de parfait uit de bakjes glijden. Bestrooi royaal met poedersuiker en garneer met de mangoschijfjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.