Ar­ti­sjok­bo­dems met krui­den­pu­ree

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
1 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardappels schillen, wassen en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. Kervel en bieslook fijnknippen. Aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen. Melk, boter, kaas en kruiden erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Artisjokbodems laten uitlekken. Puree in spuitzak doen en op artisjokbodems spuiten. Bestrooien met paneermeel.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Artisjokbodems in midden van oven schuiven en puree in ca. 10 minuten goudbruin laten kleuren. Serveren met gebraden rosbief.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.