Zee­wolf met aman­del­korst en ko­ri­an­der­may­o­nai­se

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 79

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Van koriander 4 takjes bewaren, rest in keukenmachine doen. Sambal, gembersiroop en yoghurtmayonaise toevoegen en alles tot mooie egale mayonaise mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Van brood korstjes afsnijden. Brood in keukenmachine verkruimelen. Amandelen toevoegen en fijnmalen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie en wat zout toevoegen en kort mengen.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier en zeewolffilets erop leggen. Amandelmengsel erover verdelen. Zeewolf in midden van oven ca. 15 minuten bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Zeewolffilets op borden leggen, mayonaise ernaast scheppen. Garneren met achtergehouden takjes koriander.

Tip:

De zeewolffilets in dit recept kunnen worden vervangen door tilapiafilets, deze kunt u op dezelfde manier bereiden. Bereidingstijd 10 à 12 minuten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.