En­tre­co­te met ro­de-wijn­ka­ra­mel en ge­pof­te knof­look

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 79

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • ovenschaaltje doorsnede ca. 10 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaaltje invetten met olie. Bollen knoflook in schil er inzetten. In elke bol takje rozemarijn steken. 2 eetlepels olie erover scheppen. In oven bollen in ca. 30 minuten gaar poffen. Sjalotje pellen en fijn snipperen. In wijde pan 1/2 eetlepel olie verhitten en sjalotje ca. 2 minuten fruiten. Wijn, fond, tijm, peterselie en peper toevoegen, aan de kook brengen. Op hoog vuur in 20 à 30 minuten tot ca. 1/3 deel inkoken. Vocht boven steelpan door zeef schenken. Sherry en suiker erdoor roeren en ca. 10 minuten zacht laten pruttelen. In droge koekenpan carbonarareepjes in ca. 3 minuten knapperig bruinbakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Bewaar bakvet. Knoflook pellen. Ris rest van rozemarijn van takjes. Knoflookteentjes, 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes, 2 eetlepels rode-wijnkaramel, zout en peper in kom door elkaar scheppen.
  2. (Ca. 30 minuten van tevoren entrecotes uit koelkast nemen.) In koekenpan vet van carbonarareepjes met 1 1/2 eetlepel olie verhitten. Entrecote in 6 à 7 minuten bruin en van binnen rosé bakken. Rode-wijnkaramel zachtjes opnieuw verwarmen. Entrecotes op borden leggen. Bestrooien met zout en peper, knoflookteentjes en vleesreepjes erop scheppen. Rode-wijnkaramel rond entrecotes druppelen. Garneer met rozemarijn.

Tip:

U kunt ook kogelbiefstuk of tournedos gebruiken. Voor kogelbiefstuk is de baktijd hetzelfde, voor tournedos 1 à 2 minuten korter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.