Ge­fri­tuurd ijs met fram­bo­zen­cou­lis

Een oeh-la-la saus voor dit bijzondere toetje.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een oeh-la-la saus voor dit bijzondere toetje. 4 personen
4 94

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • broodrooster
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de appelsap met de poedersuiker in een steelpan. Voeg de frambozen toe en verwarm 3-5 min. tot ze ontdooid zijn. Pureer 10 sec. met de staafmixer en voeg eventueel nog extra poedersuiker toe om het iets zoeter te maken.
  2. Doe de fruitpuree (coulis) in een bakje en zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de cake in plakken.
  3. Rooster de plakken cake in het broodrooster en verkruimel in een diep bord. Splits het ei. Doe het eiwit in een ander diep bord en klop los met een vork. De eidooier gebruik je niet. Doe de bloem ook in een ander diep bord.
  4. Rol de bollen ijs eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door het cakekruim. Herhaal dit en zorg dat het ijs rondom bedekt is met cakekruim. Leg de bollen ijs in een bakje en zet ze minimaal 2 uur terug in de vriezer.
  5. Verhit de olie in een steelpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
  6. Schep in het midden van 4 borden 2 el frambozencoulis. Frituur de ijsbollen in 1 min. goudbruin. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
  7. Leg op elk bord een gefrituurde ijsbol. Serveer direct.
video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gefrituurd ijs met frambozencoulis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuurd ijs met fram­bo­zen­cou­lis

1
  • 50 ml appelsap
  • 2 el poedersuiker
  • 250 g frambozen

Verwarm de appelsap met de poedersuiker in een steelpan. Voeg de frambozen toe en verwarm 3-5 min. tot ze ontdooid zijn.

2

Pureer 10 sec. met de staafmixer en voeg eventueel nog extra poedersuiker toe om het iets zoeter te maken.

3
  • 225 g roombotercake

Doe de fruitpuree (coulis) in een bakje en zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de cake in plakken.

4

Rooster de plakken cake in het broodrooster en verkruimel in een diep bord.

5
  • 1 ei
  • 4 el bloem

Splits het ei. Doe het eiwit in een ander diep bord en klop los met een vork. De eidooier gebruik je niet. Doe de bloem ook in een ander diep bord.

6

Rol de bollen ijs eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door het cakekruim.

7

Herhaal dit en zorg dat het ijs rondom bedekt is met cakekruim. Leg de bollen ijs in een bakje en zet ze minimaal 2 uur terug in de vriezer.

8
  • 1 liter zonnebloemolie

Verhit de olie in een steelpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

9

Schep in het midden van 4 borden 2 el frambozencoulis. Frituur de ijsbollen in 1 min. goudbruin. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.

10

Leg op elk bord een gefrituurde ijsbol. Serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.