Beef Wel­ling­ton

Engelse klassieker met kastanjechampignons en tijm. Verras je gasten met dit chique gerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Engelse klassieker met kastanjechampignons en tijm. Verras je gasten met dit chique gerecht. 4 personen
3 184

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de korsten van de sneetjes witbrood. Snijd de hoed van 4 champignons en doe de stelen en de rest van de champignons in de keukenmachine.
  2. Voeg de sjalot, boterhammen en tijm toe en maal in 30 sec. fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak het champignonmengsel op middelhoog vuur in 6 min. gaar.
  3. Rol de plakjes bladerdeeg iets verder uit met de deegroller. Bedek de plakjes met het champignonmengsel maar laat de randen vrij. Leg op elk plakje een stuk ossenhaas en leg op elk stuk vlees een champignonhoed. Leg op elk plakje een stuk ossenhaas en leg op elk stuk vlees een champignonhoed. Splits het ei. Bestrijk de randen van het deeg met eiwit en vouw het deeg over het vlees.
  4. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Bak de pakketjes in de oven in ca. 20 min. goudbruin, het vlees is dan medium. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met haricots verts en gebakken aardappelen.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Beef Wellington

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beef Wel­ling­ton

1
1

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2
2
  • 4 plakjes bladerdeeg

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 3 sneetjes witbrood

Snijd de korsten van de sneetjes witbrood.

4
4
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de hoed van 4 champignons en doe de stelen en de rest van de champignons in de keukenmachine.

5
5
  • 1 sjalot
  • 1 tl gedroogde tijm

Voeg de sjalot, boterhammen en tijm toe en maal in 30 sec. fijn.

6
6
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak het champignonmengsel op middelhoog vuur in 6 min. gaar.

7
7

Rol de plakjes bladerdeeg iets verder uit met de deegroller. Bedek de plakjes met het champignonmengsel maar laat de randen vrij.

8
8
  • 4 stukjes ossenhaas

Leg op elk plakje een stuk ossenhaas en leg op elk stuk vlees een champignonhoed.

9
9
  • 1 ei

Splits het ei.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

10
10

Bestrijk de randen van het deeg met eiwit en vouw het deeg over het vlees.

11
11

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel.

12
12

Bak de pakketjes in de oven in ca. 20 min. goudbruin, het vlees is dan medium. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met haricots verts en gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.