Groen­te­soep

Oma’s soep kost tijd. Maar na twee uur zachtjes pruttelen smaakt deze groentesoep net als vroeger.

(255)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Oma’s soep kost tijd. Maar na twee uur zachtjes pruttelen smaakt deze groentesoep net als vroeger. 4 personen
3 255

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water in een soeppan en voeg de schenkel, het soepvlees en de bouillontabletten toe. Breng tegen de kook aan en laat de soep 2 uur op het kleinste pitje trekken. Schep regelmatig het schuim dat komt bovendrijven van de soep af met een schuimspaan.
  2. Maak een schone theedoek nat, wring goed uit en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een pan en schenk de soep erdoor. Haal het gare vlees van de schenkel, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de gefilterde soep. Spoel de rest van het gare vlees af en voeg ook toe aan de soep.
  3. Breng het gehakt op smaak met de nootmuskaat en peper en zout. Draai er kleine balletjes van. Voeg de balletjes toe aan de soep. Voeg de soepgroente toe en houdt de soep nog 10 min. tegen de kook aan.
  4. Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui vlak voor serveren toe aan de soep.
video

Groen­te­soep ma­ken

Kookles - 04:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.845 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­soep

1
1
  • 2 liter kraanwater
  • 255 g runderschenkels
  • 300 g mager soepvlees
  • 3 rundvleesbouillontabletten

Doe het water in een soeppan en voeg de schenkel, het soepvlees en de bouillontabletten toe.

2
2

Breng tegen de kook aan en laat de soep 2 uur op het kleinste pitje trekken.

3
3

Schep regelmatig het schuim dat komt bovendrijven van de soep af met een schuimspaan.

4
4

Maak een schone theedoek nat, wring goed uit en leg in een vergiet.

5
5

Hang het vergiet in een pan en schenk de soep erdoor.

6
6

Haal het gare vlees van de schenkel, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de gefilterde soep.

7
7

Spoel de rest van het gare vlees af en voeg ook toe aan de soep.

8
8
  • 150 g gehakt half-om-half
  • 1 mespunt nootmuskaat

Breng het gehakt op smaak met de nootmuskaat en peper en zout. Draai er kleine balletjes van.

9
9
  • 250 g soepgroente

Voeg de balletjes toe aan de soep. Voeg de soepgroente toe en houdt de soep nog 10 min. tegen de kook aan.

10
10
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui vlak voor serveren toe aan de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.