Zoet­zu­re aard­bei­en-ki­wi-jam

  • bijgerecht
  • 3 stuks
  • 940 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 13 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 3 stuks
4 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 3 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, etiketten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kiwi's in stukken. Doe ze samen met de aardbeien en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op laag vuur zonder te kleuren 10 min. Voeg de kiwi, aardbei en aanhangend vocht toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de schil, het sap en de azijn toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook ca. 45 min. op laag vuur tot een dikke jam. Breng op smaak met zout en chilipeper. Laat 10 min. afkoelen.
  3. Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar. Lekker bij gegrild vlees.
video

Jam ma­ken

Kookles - 04:57 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 197 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.