IJs­schnitt met ver­se fram­bo­zen

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de chocolade in een pan. Hang die in een iets grotere pan met bijna kokend water. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Leg een vel bakpapier op een omgekeerd dienblad en schenk hier de chocolade op. Spreid uit met een (palet)mes. Zet 40 min. in de koelkast.
  2. Houd 8 frambozen apart en prak de rest. Schep het roomijs in de vorm, verdeel het sorbetijs en de geprakte frambozen erover. Dek af met vershoudfolie en zet 3 uur in de vriezer.
  3. Klop de slagroom met de suiker stijf. Houd de onderkant van de cakevorm kort onder de hete kraan en stort de ijsschnitt op een bord. Bestrijk met slagroom en versier met cacao, frambozen en de in stukken gebroken chocolade.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.