Zalm­mous­se

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, 4 timbaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de wijn, bouillon en prei tegen de kook aan. Leg de vis erin en laat in 20 min. gaar worden. Neem de vis eruit en laat afkoelen op een bord. Bewaar 1 kopje kookvocht zonder prei.
  2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en los op in het kookvocht. Laat afkoelen.
  3. Rasp de gele schil van de citroen. Pureer de vis met het gelatinevocht in de keukenmachine. Voeg het rasp, de mierikswortel en kappertjes toe en schep om. Klop de slagroom stijf en spatel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de timbaaltjes. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Stort op een schaal. Lekker met bieslook.
video

Vis po­che­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.