Bief­stuk stro­ga­noff

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur. Voeg na 1 min. opnieuw 25 g boter toe. Keer halverwege. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
  2. Fruit ondertussen de ui 2 min. in dezelfde pan. Snijd de prei in halve ringen. Voeg met de paprika toe aan de ui en bak 2 min. mee. Schuif de groente naar de zijkant en schenk de wodka in de pan. Laat op hoog vuur 1 min. koken om de alcohol te verdampen. Pas op: de damp kan vlam vatten, dus houd afstand en zet de afzuigkap van tevoren even uit. Voeg de room toe. Schep om en serveer de saus bij de biefstuk.

Tip:

Prei over? Gebruik de rest in een lekkere Gevulde tomaten-groentesoep (zie recept elders op ah.nl/recepten).

video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.