Pof­fert

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 55 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 8 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone, vochtige theedoek

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de melk tot lauw. Schenk de helft in een kommetje en voeg de gist toe. Laat 5 min. staan. Doe de bloem met 1 mespunt zout in een beslagkom, maak er een kuiltje in en breek het ei erboven. Schenk het gistmengsel en de rest van de melk erbij. Roer tot een glad beslag. Laat afgedekt met de vochtige theedoek 1 uur op een warme plek rijzen.
  2. Schep de krenten en rozijnen door het beslag. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het beslag erin, doe de deksel op de pan en laat in 50 min. op laag vuur gaar worden. Keer met een bord en bak nog 3 min. op hoog vuur tot ook de andere kant mooi bruin is. Snijd de appel in partjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. Voeg de stroop toe. Bak 2 min. mee. Serveer de poffert warm, lauw of koud met de appels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.