Ma­ca­da­mia-cho­co­la­de­taart

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 40 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 stuks
3 133

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, 2 springvormen (Ø 20 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier. Smelt 200 g chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop met de mixer de boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe. Doe de gesmolten chocolade erbij. Spatel de bloem en noten erdoor. Klop de eiwitten stijf. Spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in ca. 45 min. naast elkaar gaar. Laat 4 uur afkoelen.
  2. Doe ondertussen de rest van de chocolade in een schaaltje. Verwarm de slagroom in een steelpan, schenk bij de chocolade en roer tot een homogene massa (ganache). Laat afkoelen.
  3. Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ganache. Leg de andere taart erop. Bestrijk rondom met de rest van de ganache.
video

Gana­che ma­ken

Instructievideo - 01:43 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.