Rij­ke ap­pel­taart met spijs

Bijna te mooi om aan te snijden. Bijna...

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 2 uur bereiden
    • 45 min. wachten
(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Bijna te mooi om aan te snijden. Bijna... 10 personen
3 150

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, suiker en 1 mespunt zout. Voeg de boter toe, snijd klein met 2 messen en maak met je handen een kruimelig mengsel. Voeg 1 ei toe en kneed kort tot een soepel deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom 2 eieren luchtig. Voeg het rasp en de amandelspijs toe.
  3. Rol het deeg met de deegroller uit over een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed er de vorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg 30 min. in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de bodem blind in ca. 15 min. bijna gaar. Laat 15 min. afkoelen en bestrijk met 1 el jam. Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en besprenkel met het citroensap. Verdeel het spijsmengsel over de bodem, leg de appel er in cirkels op en bestrooi met de kaneel. Bak de taart ca. 30 min. Bestrijk de nog warme taart met 3 el jam. Laat afkoelen tot lauwwarm. Lekker met crème fraîche.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

bewaartip:

U kunt de taart 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rijke appeltaart met spijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rij­ke ap­pel­taart met spijs

1
1
  • 150 g bloem
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 50 g boter

Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg de boter toe, snijd klein met 2 messen en maak met je handen een kruimelig mengsel.

2
2
  • 1 ei

Voeg het ei toe en kneed kort tot een soepel deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

3
3
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 300 g amandelspijs

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de eieren luchtig. Voeg het rasp en de amandelspijs toe.

4
4

Rol het deeg met de deegroller uit over een met bloem bestoven werkvlak. Vet de springvorm in en bekleed deze met het deeg.

5
5

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg 30 min. in de koelkast.

6
6
  • 1 el abrikozenjam

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de bodem blind in ca. 15 min. bijna gaar. Laat 15 min. afkoelen en bestrijk met de jam.

7
7
  • 1½ kg frisse en stevige appel

Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en besprenkel met het citroensap.

8
8
  • 1 tl kaneel

Verdeel het spijsmengsel over de bodem, leg de appel er in cirkels op en bestrooi met de kaneel. Bak de taart ca. 30 min.

9
9
  • 3 el abrikozenjam

Bestrijk de nog warme taart met de rest van de jam. Laat afkoelen tot lauwwarm.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

bewaartip:

U kunt de taart 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.