Slag­room­taart met roos

De roos heb je zo gevouwen, met de taart ben je iets langer bezig. Maar lékker dat 'ie is!

  • gebak
  • 10 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak De roos heb je zo gevouwen, met de taart ben je iets langer bezig. Maar lékker dat 'ie is! 10 personen
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Snijd het vanillestokje open in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter met 250 g suiker en het vanillemerg in 10 min. luchtig met een mixer. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Spatel het bakmeel luchtig door het mengsel en doe in de springvorm. Bak de cake ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 4 uur afkoelen.
  2. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  3. Maak de roos: kneed een peervormig rozenknopje van marsepein. Maak van de rest een rolletje en snijd in 10 gelijke stukjes. Vorm er balletjes van en druk die plat tot bloemblaadjes. Vouw ze 1 voor 1 om het rozenknopje.
  4. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 gelijke plakken. Bestrijk de onderste laag met de helft van de jam en leg de volgende laag erop. Bestrijk met de rest van de jam en leg de bovenkant erop.
  5. Klop de slagroom stijf met 2 el suiker en bestrijk de taart er rondom mee. Plak het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart en leg de roos erbovenop.
video

Mar­se­pein ma­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Slagroomtaart met roos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Slag­room­taart met roos

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.

2
2
  • 1 vanillestokje
  • 250 g boter
  • 250 g witte basterdsuiker

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Klop de boter met de suiker en het vanillemerg in 10 min. luchtig met een mixer.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

3
3
  • 5 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Spatel het bakmeel luchtig door het mengsel en doe in de springvorm.

4
4

Bak de cake ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 4 uur afkoelen.

5
5
  • 30 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6
  • 100 g marsepein

Maak de roos: kneed een peervormig rozenknopje van marsepein. Maak van de rest een rolletje en snijd in 10 gelijke stukjes.

Marsepein maken

Instructievideo

01:41 min.

7
7

Vorm balletjes van de stukjes en druk die plat tot bloemblaadjes. Vouw ze 1 voor 1 om het rozenknopje.

8
8
  • 170 g zwartekersenjam

Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 gelijke plakken. Bestrijk de onderste laag met de jam en leg de volgende laag erop.

9
9
  • 170 g zwartekersenjam

Bestrijk met de rest van de jam en leg de bovenkant erop.

10
10
  • 250 ml slagroom
  • 2 el witte basterdsuiker

Klop de slagroom stijf met de suiker en bestrijk de taart er rondom mee.

Slagroom kloppen

Instructievideo

01:31 min.

11
11

Plak het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart en leg de roos erbovenop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.