Aard­bei­en­jam

Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen! 2 stuks
3 29

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • 2 weckpotten (à 500 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern. Bestrooi de aardbeien met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.
  2. Pers de citroen uit. Breng de aardbeien met het citroensap aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 min. afkoelen. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
  3. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal.

bewaartip:

Je kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 1.935 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 477 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeienjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­jam

1
  • 1 kg aardbeien

Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern.

Tip: Was de aardbeien niet, dan wordt de jam waterig.

2
  • 900 g suiker

Bestrooi de aardbeien met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.

Tip: Daardoor komt het natuurlijke bindmiddel in de aardbeien vrij.

3
  • 1 citroen

Pers de citroen uit. Breng de aardbeien met het citroensap aan de kook in een pan met een dikke bodem.

4

Laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 min. afkoelen.

Tip: Je kunt dit controleren met een keukenthermometer.

5

Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

Tip: Zo trekt de pot vacuüm en komen er geen bacteriën bij.

6

Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.