Broc­co­li­gra­tin met kar­bo­na­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, ovenschaal (Ø 22 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bevroren aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met de tijm en zout. Zet boven in de oven en bak in 30 min. goudbruin en gaar.
  2. Kook ondertussen de broccoli 3 min. Schep in de ovenschaal. Klop de eiwitten stijf met zout. Meng de eidooiers en geitenkaas met peper. Spatel het eiwit erdoor en schep over de broccoli. Zet de gratin onder de aardappelpartjes in de oven en bak in ca. 20 min. goudbruin.
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de karbonades in 6 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de aardappelpartjes en broccoligratin.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.