Bie­ten­cous­cous met pe­ter­se­lie

Holland meets Marokko, in dit zoete couscousgerecht.

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Holland meets Marokko, in dit zoete couscousgerecht. 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime schaal. Breng het water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Roer door en laat 10 min. staan.
  2. Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
  3. Snipper de ui. Schep de bietjes, peterselie, kaas, ui, Italiaanse kruiden en het citroenrasp door de couscous. Breng op smaak met het citroensap en peper en eventueel zout. Serveer lauwwarm.

variatietip:

Vervang voor een extra fris tintje de peterselie door 1 bakje verse munt.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bietencouscous met peterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­cous­cous met pe­ter­se­lie

1
1
  • 300 g couscous
  • 1 groentebouillontablet
  • 600 ml water

Doe de couscous in een ruime schaal. Breng het water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Roer door en laat 10 min. staan.

2
2
  • 500 g gekookte bieten
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie

Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 1 ui
  • 200 g witte kaasblokjes
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Snipper de ui. Schep de bietjes, peterselie, kaas, ui, Italiaanse kruiden en het citroenrasp door de couscous. Breng op smaak met het citroensap en peper en eventueel zout. Serveer lauwwarm.

variatietip:

Vervang voor een extra fris tintje de peterselie door 1 bakje verse munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.