Brow­nies

Chocoholics, opgelet. Brownies met een karamel-slagroomlaag en... pistachenoten!

  • gebak
  • 25 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Chocoholics, opgelet. Brownies met een karamel-slagroomlaag en... pistachenoten! 25 stuks
3 203

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm (20 x 20 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur. Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap met een mespunt het merg eruit. Klop de eieren en het vanillemerg 5 min. met een mixer. Voeg al mixend de basterdsuiker toe en schenk het chocomengsel erbij. Spatel bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.
  3. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat de brownies uit de oven 3 uur afkoelen.
  4. Rooster de noten in ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  5. Breng het water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe. Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa.
  6. Voeg de noten toe en schenk over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

bewaartip:

Je kunt de brownies maximaal 3 dagen bewaren in een afgesloten blik of bakje.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Brownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brow­nies

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 165 g boter
  • 200 g chocolade extra puur 72%

Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur. Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.

3
  • 1 vanillestokje
  • 4 eieren

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap met een mespunt het merg eruit. Klop de eieren en het vanillemerg 5 min. met een mixer.

4
  • 165 g donkere basterdsuiker
  • 2 el bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl zout

Voeg al mixend de basterdsuiker toe en schenk het chocomengsel erbij. Spatel bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.

5

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat de brownies uit de oven 3 uur afkoelen.

6
  • 95 g pistachenoten

Rooster de noten in ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

7
  • 100 ml kraanwater
  • 200 g fijne kristalsuiker

Breng het water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat karamelliseren tot diepbruin.

8
  • 125 ml slagroom

Voeg de slagroom toe. Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa.

9

Voeg de noten toe en schenk over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de brownies maximaal 3 dagen bewaren in een afgesloten blik of bakje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.