Krui­den­pan­nen­koek­jes

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 4 personen
3 49

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Doe in een zeef en bestrooi royaal met zout. Laat 30 min. staan, spoel af onder koud stromend water en knijp met je handen het vocht eruit.
  2. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aubergine 4 min. Voeg de bleekselderij en ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, suiker en azijn toe. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de kruiden fijn. Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruiden en peper en zout toe en roer door.
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 5 kleine pannenkoekjes in 4 min. in 1 pan. Keer halverwege. Bak zo nog 15 stuks. Serveer met het groentemengsel. Het gerecht is warm, lauw én koud lekker.

Tip:

Dit gerecht kunt u 's ochtends bereiden. Bewaar tot gebruik in afgesloten bakjes in de koelkast.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.