Ven­kel­sa­la­de

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in zo dun mogelijke plakken. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de plakken 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Wip het vruchtvlees met een mes eruit. Voeg toe aan de venkel.
  3. Pers de laatste sinaasappel uit. Snijd de kaas in blokjes en voeg met de slamelange toe aan de venkelknollen. Scheur de basilicumblaadjes in stukken en strooi met de olijven over de salade. Schep voorzichtig om en besprenkel met het sinaasappelsap en de olijfolie extra vierge.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Venkelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­sa­la­de

1
1
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in zo dun mogelijke plakken.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de plakken 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.

3
3
  • 3 perssinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

4
4

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Wip het vruchtvlees met een mes eruit. Voeg toe aan de venkel.

5
5
  • 1 perssinaasappel
  • 150 g blauwaderkaas
  • 75 g rucola slamelange

Pers de sinaasappel uit. Snijd de kaas in blokjes en voeg met de slamelange toe aan de venkelknollen.

6
6
  • 15 g basilicum
  • 3 el zongerijpte Taggia-olijven

Scheur de basilicumblaadjes in stukken en strooi met de olijven over de salade.

7
7
  • 3 el olijfolie extra vierge

Schep voorzichtig om en besprenkel met het sinaasappelsap en de olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.