Tuin­bo­nen­sa­la­de met wit­te kaas­blok­jes

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met 1 liter water, de linzen, tijm, knoflook en het zout aan de kook. Kook op laag vuur in 25 min gaar. Giet af, doe in een schaal en laat afkoelen.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de bevroren tuinbonen in 4 min. gaar. Spoel in een vergiet af onder koud stromend water. Duw de bonen uit hun buitenste vliesjes (dubbeldoppen). Voeg met de radijs toe aan de linzen. Verkruimel de witte kaasblokjes erboven.
  3. Schep de salade om. Besprenkel met het citroensap en de olie en verdeel over 4 schaaltjes. Bestrooi met de tuinkers. Breng op smaak met peper en zout.
video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.