Kip met ap­pel­moes

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
2 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in stukjes. Doe in een pan met 50 ml water en de suiker. Laat op laag vuur in 25 min. tot moes koken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kippenpoten met het paprikapoeder en peper en zout. Leg met de velkant naar onderen in de ovenschaal. Braad in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 20 min.
  3. Kook de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar. Giet af en meng de boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.