Aard­ap­pel­koek­jes

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer, grove rasp

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de bevroren tuinboontjes 4 min. Spoel ze koud en dubbeldop ze. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de tuinboontjes met de helft van de knoflook, het limoenrasp en het limoensap, de helft van de ricotta en de mayonaise in een kom. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schil de aardappelen en rasp deze en de ui met een grove rasp of in de keukenmachine. Doe in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de rode peper in reepjes. Meng met de aardappel en ui, de rest van de knoflook, ricotta, koriander, bloem en zout.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Schep 6 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de koekjes 6 min. Keer halverwege. Bak zo nog 6 koekjes. Serveer met de tuinbonendip.
video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.