Aard­ap­pel­ta­tin

Knapperig bladerdeeg, tijmaardappeltjes en zongerijpte olijven. En dat allemaal in één heerlijk bijgerecht.

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Knapperig bladerdeeg, tijmaardappeltjes en zongerijpte olijven. En dat allemaal in één heerlijk bijgerecht. 4 personen
4 130

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de krieltjes in de schil 15 min. in water met zout. Giet af, laat iets afkoelen en halveer. Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier. Ris de blaadjes van de tijm, verdeel over het bakpapier en bestrooi met de suiker en zout naar smaak.
  3. Leg de krieltjes erop met de platte kant naar onderen. Verdeel de tomaten en olijven ertussen. Bedek met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en stop de randen goed in. Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen en keer op een groot bord. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aardappeltatin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­ta­tin

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 500 g pondjes kriel

Kook de krieltjes in de schil 15 min. in water met zout. Giet af, laat iets afkoelen en halveer.

3

Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier.

4
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 3 takjes tijm

Ris de blaadjes van de tijm, verdeel over het bakpapier en bestrooi met de suiker en zout naar smaak.

5
  • 3 el zongerijpte Taggia-olijven
  • 147½ g semi-zongedroogde tomaten

Leg de krieltjes erop met de platte kant naar onderen. Verdeel de tomaten en olijven ertussen.

6
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg

Bedek met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en stop de randen goed in. Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven.

7

Laat 5 min. afkoelen en keer op een groot bord. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.