An­dij­vietaart

Deze plaattaart is vegetarisch én lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(205)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze plaattaart is vegetarisch én lekker! 4 personen
3 205

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Met vlees? Vervang de noten door 1 duopak hamblokjes (250 g).

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Andijvietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vietaart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg

Laat de deegplakjes ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 1 ui
  • 85 g gezouten cashewnoten

Snipper de ui en hak de cashewnoten grof.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 700 g andijvie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6

Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 4 eieren
  • 125 g crème fraîche light
  • 75 g geraspte jong belegen kaas

Klop de eieren los met de crème fraîche, kaas en peper en zout.

8
8

Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente.

9
9
  • 75 g geraspte jong belegen kaas

Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de kaas.

10
10

Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Met vlees? Vervang de noten door 1 duopak hamblokjes (250 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.