Ma­ca­ro­ni en ham

…en kaas en nog veel meer.

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht …en kaas en nog veel meer. 4 personen
3 144

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de peper en champignons in reepjes. Snijd de ham in blokjes.
  2. Verhit de boter in een hapjespan. Houd de taugé apart en bak de peper, de rest van de groenten en de champignons 5 min. Schep de ham erdoor en bak nog 1 min. Zet het vuur laag.
  3. Schep de macaroni door de groenten, samen met de taugé, crème fraîche en helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de macaroni over de borden en serveer met de rest van de kaas.

bereidingstip:

Knapperig kaaskorstje? Schep de macaroni in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni en ham

1
1
  • 300 g macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 250 g champignons
  • 160 g schouderham

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de peper en champignons in reepjes. Snijd de ham in blokjes.

4
4
  • 25 g boter
  • 450 g nasi-bamigroente

Verhit de boter in een hapjespan. Houd de taugé apart en bak de peper, de rest van de groenten en de champignons 5 min.

5
5

Schep de ham erdoor en bak nog 1 min. Zet het vuur laag.

6
6
  • 200 ml crème fraîche
  • 87½ g belegen kaas

Schep de macaroni door de groenten, samen met de taugé, crème fraîche en helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 87½ g belegen kaas

Verdeel de macaroni over de borden en serveer met de rest van de kaas.

bereidingstip:

Knapperig kaaskorstje? Schep de macaroni in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.