Spa­ghet­ti met spi­na­zie en spek­jes

Zie jij je spierballen al groeien?

(637)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zie jij je spierballen al groeien? 4 personen
3 637

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 6 min. knapperig en neem uit de pan.
  2. Snipper de ui en fruit 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bevroren spinazie toe. Bak 8 min. tot de blokjes ontdooid zijn en het vocht is verdampt.
  3. Meng de spaghetti door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Voeg de spekjes en crème fraîche toe.

variatietip:

Liever vegetarisch? Laat de spekjes achterwege en serveer de spaghetti met een spiegelei of plakjes hardgekookt ei.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met spinazie en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met spi­na­zie en spek­jes

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 6 min. knapperig en neem uit de pan.

3
3
  • 1 ui

Snipper de ui en fruit 1 min. in het achtergebleven bakvet.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 750 g gehakte spinazie

Voeg de bevroren spinazie toe. Bak 8 min. tot de blokjes ontdooid zijn en het vocht is verdampt.

5
5
  • 125 g crème fraîche

Voeg de spekjes en crème fraîche toe.

6
6

Meng de spaghetti door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

Liever vegetarisch? Laat de spekjes achterwege en serveer de spaghetti met een spiegelei of plakjes hardgekookt ei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.