Cap­tain's din­ner

Hét familierecept van de familie Heijn.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hét familierecept van de familie Heijn. 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze in 6 min. beetgaar. Laat de zilveruitjes uitlekken en snijd de augurk in blokjes. Bak het spek in een koekenpan op laag vuur in 30 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
  2. Breng voor de piccalilly water, azijn, geelwortel, gembersiroop en suiker aan de kook. Voeg al roerend de allesbinder toe. Laat binden en zet het vuur laag. Voeg de bloemkool, peen, augurk en zilveruitjes toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
  3. Verwarm de kapucijners met het vocht, maar laat ze niet koken. Serveer de kapucijners met het spek en de piccalilly. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de piccalilly maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.410 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Captain's dinner

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cap­tain's din­ner

1
  • 100 g bloemkool
  • 125 g winterpeen

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze in 6 min. beetgaar.

2
  • 4 el zilveruitjes zoetzuur
  • 100 g zoetzure augurken

Laat de zilveruitjes uitlekken en snijd de augurk in blokjes.

3
  • 250 g gerookte spekblokjes

Bak het spek in een koekenpan op laag vuur in 30 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.

4
  • 250 ml kraanwater
  • 200 ml wittewijnazijn
  • 3 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 3 el gembersiroop
  • 3 el suiker

Breng voor de piccalilly het water, de azijn, geelwortel, gembersiroop en suiker aan de kook.

5
  • 60 g allesbinder

Voeg al roerend de allesbinder toe. Laat binden en zet het vuur laag.

6
  • 2 el dijonmosterd

Voeg de bloemkool, peen, augurk en zilveruitjes toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

7
  • 990 g jonge kapucijners

Verwarm de kapucijners met het vocht, maar laat ze niet koken.

8

Serveer de kapucijners met het spek en de piccalilly. Bon appétit!

Tip: Je kunt de piccalilly maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaard afgedekt in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de piccalilly maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.