Kib­be­ling met bloem­kool

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 975 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan, ovenschaal ca. 20 x 30 cm, keukenthermometer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de citroenmayonaise met de kappertjes en helft van de bieslook. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
  2. Kook de bloemkool in een ruime pan met water en zout 4 min. Giet af en laat uit­lekken. Doe in de ovenschaal en bestrooi met peper, de rest van de bieslook en de kaas. Zet ca. 15 min. in de oven.
  3. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de bloem in een kom en voeg de viskruiden, het ei, de melk en het bier toe. Klop met een garde tot een glad beslag.Haal de vis door het beslag en frituur in 3 porties in 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de kibbeling met de citroenmayonaise en de bloemkool.

Tip:

Citroenmayonaise is ook lekker bij Belgische frites.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 60 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.