Bief­stuk met tuin­krui­den­bo­ter

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 1 el sap met 150 g boter, de dille, peterselie, knoflook, het basilicum en zeezout. Leg de boter op een stuk vershoudfolie, rol op tot een mooi strak rolletje en draai de uiteinden van de folie dicht. Leg 30 min. in de koelkast.
  2. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Kook in water met zout in 15 min. bijna gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat van het vuur met de deksel op de pan 5 min. staan. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de kruidenboter in plakjes. Verdeel de aardappelen over 4 borden. Leg de biefstukken erbij en verdeel de plakjes kruidenboter over de biefstukken. Lekker met haricots verts.
video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.