Ge­vul­de to­ma­ten-groen­te­soep

Deze tomaten-groentesoep valt bij het hele gezin in de smaak. Geef er een paar sneetjes donkerbruin brood bij.

(293)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze tomaten-groentesoep valt bij het hele gezin in de smaak. Geef er een paar sneetjes donkerbruin brood bij. 4 personen
3 293

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer.
  2. Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.315 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde tomaten-groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de to­ma­ten-groen­te­soep

1
1
  • 2 uien
  • 1 kg tomaat

Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3

Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 750 ml kraanwater
  • 2 runderbouillontabletten

Bak de tomatenpuree even mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken.

5
5

Pureer met de staafmixer.

6
6
  • 250 g gehakt half-om-half

Breng ondertussen het gehakt op smaak met peper en zout en vorm kleine balletjes.

7
7
  • 100 g vermicelli
  • 300 g fijne soepgroenten

Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep.

8
8

Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.