Per­fec­te friet

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan, keukenthermometer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Snijd vervolgens in frites van 1 cm breed. Vul een ruime pan met heet water en doe de frites erin. Zet de pan 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Het water mag niet koken. Giet af en laat uitgespreid op een schone theedoek afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in 2 delen in 8 min. gaar, zonder dat ze kleuren. Neem uit de pan en laat uitgespreid uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Verhit de olie tot 180 °C. Bak de frites in 2 of 3 delen in 4-5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
video

Pa­tat­zak vou­wen

Allerhande kids - 00:55 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.